Gå til hovedindhold

Nu kan slutspurten med Hyldager Bakker gå i gang

Den rekordvåde vinter har forsinket det sidste anlægsarbejde på Hyldager Bakker, men nu er området så småt ved at tørre op, så slutspurten ifølge projektleder Nina Brynjolf kan sættes ind 

 • Læs op

Indhold

  ”Det har været en af de vådeste vintre i mands minde,  ja faktisk en af de vådeste i 150 år, men endelig er Hyldager bakker så småt ved at tørre op. Det betyder, at det endeligt er muligt at arbejde med den sidste del af anlægsarbejdet i bakkerne,” siger projektleder Nina Brynjolf.

  De sidste mængder med jord til Hyldager Bakker blev modtaget i foråret 2023, og i efteråret var formgivningen af bakkerne færdige.  Herefter var det planen, at vintermånederne skulle gå med at anlægge beplantning, stisystemer og bl.a. bygge folde til de dyr, der skal bo i bakkerne. På den måde ville den nordlige del kunne stå færdig i sommeren 2024. Men de planer blev ændret, da det ikke var muligt at arbejde i bakkerne pga. af den historisk våde vinter.

  Klogere på klimaforandringerne
  Mathilde Bjerregaard, der er arkitektrådgiver på etableringen af Hyldager Bakker, sætter ord på de udfordringer, som den våde vinter har givet ift. arbejdet med natur- og landskabsprojektet:

  ”Hyldager Bakker er det første af sin slags projekter i Danmark, og der er derfor ikke de store erfaringer at trække på. Vi har i hvert fald lært, at selv den bedste planlægning ikke kan konkurrere med vejret, og de forandringer vi i klimaet, vi oplever. Måneder med rekordstore mængder regn har desværre forsinket de planlagte arbejder. Det har ikke været muligt at arbejde i den våde og tunge jord. Derfor har bakkerne ligget stille hen over vinteren,” siger Mathilde Bjerregaard.

  Planen er nu at bruge sommerhalvåret på at anlægge stierne og byggefoldene. Til oktober kommer ’det gode plantevejr’ med lavere temperaturer og mere regn ovenpå en forhåbentlig tørrere periode. Håbet er derfor at have udført alle plantearbejder i den sidste del af året, og dermed så vidt muligt være færdig med bakkerne med udgangen af 2024.

  Nyt landskab lavet i fællesskab
  I processen har der været en række dialogmøder, hvor plantevalg, stisystemer og aktivitetsmuligheder har været drøftet, og det endelige landskab er i høj grad blevet bestemt ud fra inputtene på de møder. Det tætte samarbejde ønsker Albertslund Kommune at forsætte helt frem til, at området står helt færdigt. Derfor inviteres der, ifølge Mathilde Bjerregaard, hurtigst muligt til et nyt dialogmøde. Hun siger således: 

  ”Næste gang, vi holder møde, bliver det med en fælles gåtur i bakkerne, hvor vi skal se på de arbejder, der foregår og snakke om, hvordan det endelige resultat bliver. Det er et møde vi ser frem til – og alle er velkomne.”

  Mødet vil blive annonceret her på siden og kommunens øvrige kanaler; hjemmesiden albertslund.dk, på kommunens informationsside i Albertslund Posten og på kommunens facebookside.