Gå til hovedindhold

Minister og udvalg så nærmere på Hyldager Bakker

Mandag den 10. december besøgte Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg med erhvervsminister Rasmus Jarlov i spidsen Hyldagerområdet for at høre nærmere om Hyldager Bakker, der skal reducere støj og give mere natur til byens borgere og åbne muligheden for at bygge nye boliger.

 • Læs op

Indhold

  Udvalget blev budt velkommen af borgmester Steen Christiansen (A). Og tilstede var også formand for Miljø- og Byudvalget, Leif Pedersen (F), formand for Erhvervs- Beskæftigelsesudvalget, Lars Gravgaard (C) og formand for 17.4-udvalget for byudvikling, Dogan Polat (A). 

  Udvalget fik en introduktion til projektet Hyldager Bakker og målet med det af Direktør for By, Kultur, Miljø & Beskæftigelse, Elisabeth Gadegaard Wolstrup. Helt konkret kunne udvalget høre støjen og var i området, hvor de fik udpeget, hvor bakkerne skal bygges, så støj bekæmpes til gavn for eksisterende borgere - og giver mulighed for at bygge nye boliger i et område, der får større rekreativ værdi. Udvalget stillede en del relevante spørgsmål. Det hele sluttede af med glögg og æbleskiver i Hyldagerhallen. 

  For at Hyldager Bakker kan etableres, er det en forudsætning, at der ændres i Fingerplanen, som Erhvervsstyrelsen administrerer. Det var bl.a. derfor udvalget var på besøg - men også for at se nærmere på konkrete projekter, der kan understøtte regeringens plan om udvikling af hovedstaden frem mod 2030.

  Se indslag fra TV2 Lorry. der var forbi

  Se reportage fra Albertslund Posten

  Se artikel i Søndagsavisen Vestegnen

  Billder fra besøget: