Gå til hovedindhold

Tidsplan

Få et indblik i det resterende arbejde indtil det store og ambitiøse natur- og landskabsprojekt Hyldager Bakker efter planen er færdig med udgangen af 2024. Den våde vinter i 2023/24 har forsinket projektet lidt

Indhold

  Den rekordvåde vinter 2023/24 har forsinket det sidste anlægsarbejde på Hyldager Bakker, men området er tørret op, så slutspurten med at gøre projektet færdig kan sættes ind fra april/maj 2024. 

  De sidste mængder med jord til Hyldager Bakker blev modtaget i foråret  2023, og i efteråret var formgivningen af bakkerne færdige. Herefter var det planen, at vintermånederne 2023/24skulle gå med at anlægge beplantning, stisystemer og bl.a. bygge folde til de dyr, der skal bo i bakkerne. På den måde ville den nordlige del kunne stå færdig i sommeren 2024. Men de planer blev ændret, da det ikke var muligt at arbejde i bakkerne pga. af den historisk våde vinter.

  Forventes færdig med udgangen af 2024
  Mathilde Bjerregaard, der er ekstern rådgiver på etableringen af Hyldager Bakker, sætter ord på de udfordringer, som den våde vinter har givet ift. arbejdet med bakkerne:

  ”Hyldager Bakker er det første af sin slags projekter i Danmark, og der er derfor ikke de store erfaringer at trække på. Vi har derfor nu lært, at selv den bedste planlægning ikke kan konkurrere med vejret, og de forandringer vi i klimaet, vi oplever. Måneder med rekordstore mængder regn har desværre forsinket de planlagte arbejder. Det har ikke været muligt at arbejde i den våde og tunge jord. Derfor har bakkerne ligget stille hen over vinteren."

  Planen er nu at bruge sommerhalvåret i 2024 på at anlægge stierne og byggefoldene. Til oktober kommer ’det gode plantevejr’ ifølge Mathilde Bjerregaard så med lavere temperaturer og mere regn ovenpå en forhåbentlig tørrere periode. Håbet er derfor at have udført alle plantearbejder i den sidste del af året, og dermed så vidt muligt være færdig med bakkerne med udgangen af 2024.